Datacenter "Met het uitbesteden van het serverbeheer kunnen wij onze software meer vorm geven."
- Wellguard Risk Planning -
Vraag informatie aan


Serverbeheer

Serverbeheer is het onderhoud en beheer van een server, om deze in optimale conditie te houden. IT-serverbeheer is niet langer een optie, maar een essentiële vereiste geworden. Slecht beveiligde managed of unmanaged servers worden vaker gehackt. Het resulteert in gegevensverlies, bedrijfsverlies als gevolg van downtime, reputatieschade en zal uw bestaande klanten naar uw concurrenten doen overlopen. Kortom, het is funest voor uw bedrijf! Goede beveiliging en beheer van uw server brengt rust; zo kunt u zich concentreren op het runnen van uw bedrijf.

Managed Server

Veel IT-bedrijven bieden tegenwoordig VPS, cloud- en dedicated servers aan, maar geen serverbeheerservices en -oplossingen. Het inhuren van lokaal toegewijd 24/7 personeel om uw servers te beheren en onderhouden, kost u veel tijd én geld. Zij dienen kennis te hebben van Windows- en Linux servers. Ook moeten ze up-to-date blijven van de nieuwste technologie voor het beheren van servers. Dat is de reden waarom de meeste bedrijven hun serverbeheer uitbesteden aan een betrouwbare IT partner. Outsourcing biedt u de mogelijkheid tot ondersteuning en uitstekende kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Het kiezen van de geschikte IT partner voor uw serverbeheer is geen gemakkelijke taak. Dus waarom zou u voor Spinware Solutions kiezen voor uw serverbeheer? Dit gesprek gaan wij graag met u aan. Vul bovenstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Serverbeheer via Managed of Unmanaged Dedicated Server

Als u kiest voor serverbeheer van Spinware Solutions, dan kunt u kiezen voor managed dedicated hosting of een eigen unmanaged dedicated server.

Dedicated servers

i3D

Bij een managed dedicated hosting wordt de server opgeleverd met alle software om direct aan de slag te kunnen. De software wordt geïnstalleerd met onze eigen standaard configuratie. Mocht deze configuratie niet perfect zijn voor uw applicatie(s), dan kunt u wijzigingen doorgeven aan onze deskundige helpdesk.

We kijken graag met u naar de mogelijkheden en eventuele voordelen die het u als ondernemer biedt om uw data op eigen servers op uw huidige locatie te beheren, of om het beheer van uw datacenter uit te besteden. Indien u besluit uw systeembeheer door Spinware Solutions te laten uitvoeren, heeft u de mogelijkheid om via onze terminal server te werken. We bieden u als gebruiker dan een zeer solide gebruikersomgeving door middel van geclusterde dedicated systemen op basis van virtualisatietechniek. Onze servers zorgen ervoor dat u uw benodigde programma´s zonder problemen kunt gebruiken. Daarnaast maken we iedere dag volledige back-ups. Deze worden versleuteld opgeslagen in onze colocatie, zodat uw gegevens zelfs bij het uitvallen van het hoofd-datacenter veilig zijn.

Unmanaged dedicated server

Bij een unmanaged server krijgt u een server opgeleverd met alleen een besturingssysteem geïnstalleerd. Aanvullende software zoals bijvoorbeeld de Apache webserver, een MySQL server en software voor het verzenden van e-mail vanuit uw web applicatie, zal dan door u zelf geïnstalleerd moeten worden.

Wanneer u dus behoefte heeft aan een eigen virtuele of fysieke server die door uw eigen ICT beheerder onderhouden wordt, bent u bij Spinware Solutions ook aan het juiste adres. In overleg kan bedacht worden onder welke condities een server in ons datacenter kan draaien en wie daar welke verantwoordelijkheid voor kan nemen.

Uw serverbeheer uitbesteden?

Spinware Solutions beheert voor meer dan 100 klanten de gehele ICT-omgeving. Enkele kenmerken van onze betrouwbare aanpak:

 • U betaalt een vast bedrag per maand
  Spinware doet alle serverbeheer activiteiten waaronder server monitoring, back-ups, virus scans en spamfilters. Doordat wij deze service voor een vast bedrag per maand aanbieden, komt u nooit voor verrassingen te staan.
 • Ons serverbeheer is betrouwbaar & eenvoudig
  U kunt bij ons een virtual private server of ruimte huren op een server waar meerdere organisaties gebruik van maken. Beiden zijn betrouwbare en voordelige oplossingen. Wij zijn specialist in serverbeheer waarbij de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw server primair is. Vanuit ons eigen, interne datacenter in Den Haag zorgen wij dat u overal kunt inloggen en toegang heeft tot uw data en uw applicaties.
 • Ons serverbeheer is efficiënt
  Doordat de servers bij ons in het datacenter staan, is het beheer zeer efficiënt. Een centrale back-up server maakt een backup van alle data, een centrale virusscan-server scant alle inkomende en uitgaande bestanden en een spam server werkt direct voor alle bedrijven die bij ons zijn aangesloten.
 • Ons serverbeheer is veilig
  Alle data staat in het beveiligde datacenter van Spinware Solutions. Wanneer iemand een desktop of laptop verliest, gaat er geen data verloren. De back-up van alle data vindt plaats op een beveiligde locatie van Spinware Solutions zodat ook bij brand alle data veilig is gesteld.

Wij bieden zowel managed als unmanaged dedicated servers aan, want op basis van onze jarenlange ervaring op het gebied van server architectuur, kunnen wij u de gewenste kwaliteit en service garanderen. Wij houden de software op de server up-to-date en passen waar nodig speciale configuratie toe om uw product optimaal op onze server te laten draaien. Kortom, u beheert alleen uw eigen website of webapplicatie en wij zorgen voor een betrouwbare, veilige en snelle server!

Team Spinware

Over ons

Spinware Solutions biedt al ruim 22 jaar slimme, complete en klantspecifieke ICT-oplossingen aan MKB-bedrijven: van systeembeheer, netwerkbeheer en terminal server werkomgevingen tot kantoorautomatisering en werkplekbeheer. Wij zijn actief in Zuid-Holland met een solide klantenkring in Den Haag en omstreken. Waarom deze bedrijven met ons een langdurige samenwerking aangaan? U leest het in onze referenties.

Veelgestelde vragen over Serverbeheer

Een server moet in topconditie zijn om bedrijfsprocessen blijvend te kunnen faciliteren. Met serverbeheer wordt ervoor gezorgd dat de servers gezond zijn én blijven. Onder serverbeheer valt onder meer server onderhoud (hardware onderhoud), monitoring, installeren updates, dagelijkse backups, applicatiebeheer en beveiliging.
Als bedrijf bent u afhankelijk van uw server voor onder meer software, data opslag en gebruikersbeheer. Goed serverbeheer is daarom noodzakelijk voor het functioneren van uw bedrijf en het veilig houden van uw bedrijfsdata. Een storing kan ertoe leiden dat uw werknemers hun werk tijdelijk niet kunnen doen en dat uw klanten hiervan hinder ondervinden. Dit kan uw bedrijf en uw klanten tijd en geld kosten. Goed serverbeheer zorgt ervoor dat uw medewerkers ongestoord hun werk kunnen doen.
Serverbeheer uitbesteden heeft verschillende voordelen, waaronder continuïteit, snelheid, productiviteit en veiligheid. Door het continu bewaken van hardware en software en direct ingrijpen indien nodig, kunt u vertrouwen op een een veilige werkplek zonder storingen. Voor serverbeheer betaalt u een vast bedrag per maand en komt u dus niet voor verrassingen te staan.
Serverbeheer uitbesteden kan bij Spinware Solutions tegen een laag vast maandtarief. Hiermee houden we de kosten voorspelbaar en overzichtelijk.
Veel MKB-bedrijven willen zich niet bezighouden met ICT-zaken. Toch is het van groot belang dat de bedrijfsservers operationeel zijn en blijven, zodat de continuïteit van het bedrijf gegarandeerd blijft. Daarnaast moeten gebruikers geen onderbrekingen van hun werk ondervinden door onderhoudswerkzaamheden. Voor deze bedrijven is serverbeheer uitbesteden een uitkomst.

Meer weten over Serverbeheer?

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Vul het contactformulier in bovenaan deze pagina en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Rudolf Philipse

Rudolf Philipse
IT-Specialist

“Spinware, een einde aan al uw ICT zorgen!”