Beveiliging
Datalek Apache Log4j: geen invloed op jouw data

Datalek Apache Log4j: geen invloed op jouw data

Zoals je waarschijnlijk in het nieuws hebt gehoord, is er een ernstige kwetsbaarheid ontdekt in een veelgebruikte Apache-module genaamd Apache Log4j. Kwaadwillenden kunnen dit lek in de software misbruiken om een server op afstand over te nemen en willekeurige code zoals ransomware te installeren. Het lek is door het Nationaal Cyber Security Center als kritiek bestempeld.

Wij hebben direct een analyse uitgevoerd op al onze kritische servers. Uit deze analyse is gebleken dat wij geen gebruik maken van Apache Log4j en dus niet getroffen zijn dit specifieke lek.

Heb je toch vagen over de informatie in deze mail of de beveiliging van jouw Spinware-omgeving? Neem dan gerust contact met ons op.

Sterke wachtwoorden
Beveiliging
Zo maakt u sterke wachtwoorden

Wachtzinnen: niet te kraken, makkelijk te onthouden

Een beetje hacker kraakt uw eenvoudige wachtwoorden binnen enkele minuten. Soms zelfs binnen enkele seconden. Hackers gebruiken hiervoor speciale programma’s en databases met miljoenen veel gebruikte woorden (waaronder gelekte wachtwoorden). Zo is 123456 het meest gebruikte wachtwoord voor Outlook mail. Zulke wachtwoorden worden dan ook het eerste geprobeerd. Eenvoudige wachtwoorden zijn dus heel riskant. Vervang ze direct door sterke wachtwoorden. Maar wat is dan een ‘sterk’ wachtwoord? Maak wachtzinnen! More…

thuiswerken
6 tips voor productief thuiswerken

6 tips voor productief thuiswerken

De komende tijd zullen veel mensen vanwege het coronavirus hun werklaptop openen aan de keukentafel of thuis op de bank. Werkgevers zullen bereid zijn om te kijken naar thuiswerk oplossingen zodat werknemers veilig en gemakkelijk vanuit huis kunnen werken. Zzp’ers en freelancers doen het en ook steeds meer ondernemers met personeel zullen nu meer vanuit huis moeten werken. Daar ligt wel een gevaar op de loer. De grens tussen werk en privé vervaagt al snel, als u niet uitkijkt. Daarom geven wij zes tips die u helpen op het werk te focussen en productief te blijven.

More…

Windows 10
ICT oplossingen
Upgrade uw PCs van Windows 7 naar 10

Upgrade uw PCs van Windows 7 naar 10

Zoals u wellicht weet wordt Windows 7 vanaf januari 2020 niet meer ondersteund. Om die reden hebben wij de afgelopen maanden voor veel Windows 7-gebruikers de upgrade naar Windows 10 uitgevoerd. Heeft uw organisatie dit nog niet gedaan, lees dan verder over de veiligheidsrisico’s die hierdoor ontstaan.

De upgrade naar Windows 10 geeft u ook een beter besturingsysteem met meer functionaliteit.

More…

AGV-Wetgeving-2018
BeveiligingData opslag
AVG: wat is het en wat betekent het voor uw bedrijf?

AVG: wat is het en wat betekent het voor uw bedrijf?

Op 25 mei 2018 moet ieder bedrijf dat persoonsgegevens van Europese burgers verwerkt, voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ook wel General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd. Veiligheid van informatie en privacy zijn voor ons belangrijke assets. Het is in ons grootste belang dat onze klanten vertrouwen hebben in de manier waarop wij met persoonsgegevens én gegevens binnen een database- of serveromgeving omgaan. Dat kan alleen als onze software goed en veilig werkt, onze interne processen en beleid kloppen en als onze medewerkers op de juiste manier omgaan met jullie (bedrijfs) gegevens.

More…

Computer
Nieuws
Kleinere daling pc-markt ten opzichte van vorig jaar

Kleinere daling pc-markt ten opzichte van vorig jaar

De pc-markt vertoont dit jaar een veel bescheidenere terugval dan vorig jaar met een daling van 2,9 procent. In 2013 eerder werden nog 9,5 procent minder pc’s en notebooks verkocht dan een jaar ervoor. Dat stelt marktonderzoeker Gartner die zelfs van een ‘relatieve opleving’ spreekt voor de wereldwijde pc-markt. Daaronder schaart Gartner de bureaupc’s, laptops en ultra mobiles.

More…

Solar panels
Ons kantoor
Spinware Solutions maakt gebruik van zonne-energie

Spinware Solutions maakt gebruik van zonne-energie

Zonnepanelen Spinware Solutions

Met trots maken we bekend dat we deze maand gloednieuwe zonnepanelen op het dak hebben laten plaatsen. Met de aanschaf van de panelen leveren we een positieve bijdrage aan de reductie van CO2 gehalte in onze atmosfeer en zullen we een energiebesparing op lange termijn realiseren. Er is door omwonende en ondernemers in onze omgeving enthousiast gereageerd op onze keuze voor deze milieuvriendelijke manier van zonne-energie opwekking.

We hopen dus ook dat we het gebruik van deze duurzame energiebron kunnen stimuleren in onze directe omgeving!

Internet Explorer
Beveiliging
Lek Internet Explorer: wat te doen?

Lek Internet Explorer: wat te doen?

Eerst waarschuwden de Amerikanen, en nu zegt ook de Nederlandse politie: gebruik voorlopig geen Internet Explorer om te surfen op het internet. Maar waarom?

Er is een probleem met de beveiliging in Internet Explorer (IE), de browser die standaard bij Windows zit. Het beveiligingslek zit in alle versies van Internet Explorer die de laatste dertien jaar zijn uitgebracht. Hackers kunnen een speciale, gevaarlijke website opzetten. Zodra een gebruiker van Internet Explorer die site bezoekt, kan de hacker bijvoorbeeld een virus op de computer installeren.

More…

Datacenter
BeveiligingData opslagOns kantoor
Server verhuizing naar een Premium MPLS datacenter

Server verhuizing naar een Premium MPLS datacenter

Spinware Solutions is altijd volop in beweging de omgeving waar onze gebruikers gebruik van maken steeds te vernieuwen. De steeds groeiende behoefte aan data opslag en snelle verbindingen vragen om een verdere verbetering van onze infrastructuur. Mede om die reden gaan wij deze maand onze servers verhuizen van ons eigen kantoor op de Javastraat naar i3D datacenter in Rotterdam. Dit betekent dat we een 50x snellere internetverbinding krijgen en een 99,99% uptime garantie op de internetverbinding en de stroom.

More…