ICT uitbestedenMicrosoft 365
De 7 belangrijkste voordelen van het gebruik van Microsoft 365 voor bedrijven

De 7 belangrijkste voordelen van het gebruik van Microsoft 365 voor bedrijven

Efficiëntie is zo belangrijk voor het bedrijfsleven. Het naadloos kunnen creëren, samenwerken en communiceren maakt elke organisatie effectiever. Toegang hebben tot productiviteitstools waarmee mensen hun werk gemakkelijker en overal kunnen doen, maakt organisaties wendbaar en laat hen concurreren in hun sector.

Microsoft 365 is de suite van Microsoft met tools zoals Word, Excel, SharePoint, Teams en meer. Omdat Microsoft 365 cloud-based is, zijn alle producten overal toegankelijk, op elk apparaat zolang ze online zijn. De tools in Microsoft 365 vullen elkaar aan en werken naadloos samen, dus het is een must-have voor ieder mkb-bedrijf. More…

ICT uitbesteden
Een positieve IT-ervaring verhoogt het werkgeluk van uw medewerkers

Een positieve IT-ervaring verhoogt het werkgeluk van uw medewerkers

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om het werkplezier van medewerkers te verbeteren. Want zoals u weet: tevreden medewerkers zijn productiever. Veel bedrijven investeren daarom in gezonde lunches, besteden aandacht aan een fijne werkomgeving en stimuleren persoonlijke ontwikkeling. Toch is er één belangrijke factor die veel bedrijven vaak vergeten bij het verhogen van het werkplezier: de IT-ervaring.

More…

Sterke wachtwoorden
Beveiliging
Zo maakt u sterke wachtwoorden

Wachtzinnen: niet te kraken, makkelijk te onthouden

Een beetje hacker kraakt uw eenvoudige wachtwoorden binnen enkele minuten. Soms zelfs binnen enkele seconden. Hackers gebruiken hiervoor speciale programma’s en databases met miljoenen veel gebruikte woorden (waaronder gelekte wachtwoorden). Zo is 123456 het meest gebruikte wachtwoord voor Outlook mail. Zulke wachtwoorden worden dan ook het eerste geprobeerd. Eenvoudige wachtwoorden zijn dus heel riskant. Vervang ze direct door sterke wachtwoorden. Maar wat is dan een ‘sterk’ wachtwoord? Maak wachtzinnen! More…

Beveiliging
Datalek Apache Log4j: geen invloed op jouw data

Datalek Apache Log4j: geen invloed op jouw data

Zoals je waarschijnlijk in het nieuws hebt gehoord, is er een ernstige kwetsbaarheid ontdekt in een veelgebruikte Apache-module genaamd Apache Log4j. Kwaadwillenden kunnen dit lek in de software misbruiken om een server op afstand over te nemen en willekeurige code zoals ransomware te installeren. Het lek is door het Nationaal Cyber Security Center als kritiek bestempeld.

More…

thuiswerken
6 tips voor productief thuiswerken

6 tips voor productief thuiswerken

De komende tijd zullen veel mensen vanwege het coronavirus hun werklaptop openen aan de keukentafel of thuis op de bank. Werkgevers zullen bereid zijn om te kijken naar thuiswerk oplossingen zodat werknemers veilig en gemakkelijk vanuit huis kunnen werken. Zzp’ers en freelancers doen het en ook steeds meer ondernemers met personeel zullen nu meer vanuit huis moeten werken. Daar ligt wel een gevaar op de loer. De grens tussen werk en privé vervaagt al snel, als u niet uitkijkt. Daarom geven wij zes tips die u helpen op het werk te focussen en productief te blijven.

More…

Windows 10
ICT oplossingen
Upgrade uw PCs van Windows 7 naar 10

Upgrade uw PCs van Windows 7 naar 10

Zoals u wellicht weet wordt Windows 7 vanaf januari 2020 niet meer ondersteund. Om die reden hebben wij de afgelopen maanden voor veel Windows 7-gebruikers de upgrade naar Windows 10 uitgevoerd. Heeft uw organisatie dit nog niet gedaan, lees dan verder over de veiligheidsrisico’s die hierdoor ontstaan.

De upgrade naar Windows 10 geeft u ook een beter besturingsysteem met meer functionaliteit.

More…

AGV-Wetgeving-2018
BeveiligingData opslag
AVG: wat is het en wat betekent het voor uw bedrijf?

AVG: wat is het en wat betekent het voor uw bedrijf?

Op 25 mei 2018 moet ieder bedrijf dat persoonsgegevens van Europese burgers verwerkt, voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ook wel General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd. Veiligheid van informatie en privacy zijn voor ons belangrijke assets. Het is in ons grootste belang dat onze klanten vertrouwen hebben in de manier waarop wij met persoonsgegevens én gegevens binnen een database- of serveromgeving omgaan. Dat kan alleen als onze software goed en veilig werkt, onze interne processen en beleid kloppen en als onze medewerkers op de juiste manier omgaan met jullie (bedrijfs) gegevens.

More…

Computer
Nieuws
Kleinere daling pc-markt ten opzichte van vorig jaar

Kleinere daling pc-markt ten opzichte van vorig jaar

De pc-markt vertoont dit jaar een veel bescheidenere terugval dan vorig jaar met een daling van 2,9 procent. In 2013 eerder werden nog 9,5 procent minder pc’s en notebooks verkocht dan een jaar ervoor. Dat stelt marktonderzoeker Gartner die zelfs van een ‘relatieve opleving’ spreekt voor de wereldwijde pc-markt. Daaronder schaart Gartner de bureaupc’s, laptops en ultra mobiles.

More…

Solar panels
Ons kantoor
Spinware Solutions maakt gebruik van zonne-energie

Spinware Solutions maakt gebruik van zonne-energie

Zonnepanelen Spinware Solutions

Met trots maken we bekend dat we deze maand gloednieuwe zonnepanelen op het dak hebben laten plaatsen. Met de aanschaf van de panelen leveren we een positieve bijdrage aan de reductie van CO2 gehalte in onze atmosfeer en zullen we een energiebesparing op lange termijn realiseren. Er is door omwonende en ondernemers in onze omgeving enthousiast gereageerd op onze keuze voor deze milieuvriendelijke manier van zonne-energie opwekking.

We hopen dus ook dat we het gebruik van deze duurzame energiebron kunnen stimuleren in onze directe omgeving!