ICT uitbestedenMicrosoft 365

De 7 belangrijkste voordelen van het gebruik van Microsoft 365 voor bedrijven

Efficiëntie is zo belangrijk voor het bedrijfsleven. Het naadloos kunnen creëren, samenwerken en communiceren maakt elke organisatie effectiever. Toegang hebben tot productiviteitstools waarmee mensen hun werk gemakkelijker en overal kunnen doen, maakt organisaties wendbaar en laat hen concurreren in hun sector.

Microsoft 365 is de suite van Microsoft met tools zoals Word, Excel, SharePoint, Teams en meer. Omdat Microsoft 365 cloud-based is, zijn alle producten overal toegankelijk, op elk apparaat zolang ze online zijn. De tools in Microsoft 365 vullen elkaar aan en werken naadloos samen, dus het is een must-have voor ieder mkb-bedrijf.

Wat is het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365?

Office 365 en Microsoft 365 zijn beide cloudgebaseerde oplossingen van Microsoft die bedrijven helpen bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Het belangrijkste verschil tussen beide oplossingen is dat Microsoft 365 meer functies en tools bevat dan Office 365.

Microsoft 365 omvat alle functies van Office 365, plus extra functies en hulpmiddelen, zoals geavanceerde beveiligings- en compliancefuncties, apparaatbeheer, Windows 10-upgrades en -beheer, geavanceerde analyses, samenwerkingsmogelijkheden voor Teams en Business-apps voor het bouwen van aangepaste bedrijfsprocessen.

Hier zijn zeven belangrijke voordelen van het gebruik van Microsoft 365 voor bedrijven

Flexibiliteit

Microsoft 365 is een cloudgebaseerde oplossing die overal en op elk apparaat toegankelijk is met een internetverbinding. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om vanaf elke locatie te werken en tegelijkertijd samen te werken met collega’s.

Samenwerking

Microsoft 365 biedt verschillende samenwerkingsfuncties, zoals het delen van bestanden en realtime samenwerken in documenten. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om samen te werken en productief te zijn, ongeacht hun locatie.

Beveiliging

Microsoft 365 heeft geavanceerde beveiligingsfuncties ingebouwd, zoals bescherming tegen spam en malware, multifactor-authenticatie en geavanceerde dreigingsanalyse. Dit helpt bedrijven om gegevens veilig te houden en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Automatische updates

Met Microsoft 365 worden updates automatisch uitgevoerd, wat betekent dat gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste functies en beveiligingspatches. Dit vermindert de IT-overhead en zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Schaalbaarheid

Microsoft 365 is schaalbaar en kan gemakkelijk worden aangepast aan de groei van een bedrijf. Dit betekent dat bedrijven alleen betalen voor wat ze nodig hebben en dat ze snel extra functies en gebruikers kunnen toevoegen.

Kostenbesparing

Microsoft 365 biedt een abonnementsmodel met een voorspelbare maandelijkse kost, wat bedrijven helpt om IT-kosten beter te beheersen. Bovendien elimineert het de noodzaak om te investeren in hardware en onderhoud van IT-infrastructuur.

Integratie

Microsoft 365 kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Dynamics 365 en Power Platform, waardoor bedrijven een uitgebreide suite van tools krijgen om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en de productiviteit te verbeteren.

Kortom, Microsoft 365 biedt bedrijven flexibiliteit, samenwerking, beveiliging, automatische updates, schaalbaarheid, kostenbesparing en integratie. Dit maakt het een aantrekkelijke oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een uitgebreide set tools om de productiviteit en efficiëntie van hun teams te verbeteren.


Het beheer van Microsoft 365 uitbesteden

Door het beheer van Microsoft 365 uit te besteden, kunnen bedrijven kosten besparen op het in-house opleiden en inhuren van gespecialiseerde IT-medewerkers en de kosten voor het onderhoud en upgraden van de IT-infrastructuur. Hierdoor kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten en zich minder zorgen maken over IT-gerelateerde problemen.

Spinware Solutions biedt een team van ervaren IT-professionals die gespecialiseerd zijn in Microsoft 365. Wij zorgen voor continuïteit en beschikbaarheid van uw IT-omgeving, inclusief back-ups en herstelprocessen in het geval van storingen of rampen.

Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw Microsoft 365 accounts? Bekijk de mogelijkheden.