ICT uitbesteden

Een positieve IT-ervaring verhoogt het werkgeluk van uw medewerkers

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om het werkplezier van medewerkers te verbeteren. Want zoals u weet: tevreden medewerkers zijn productiever. Veel bedrijven investeren daarom in gezonde lunches, besteden aandacht aan een fijne werkomgeving en stimuleren persoonlijke ontwikkeling. Toch is er één belangrijke factor die veel bedrijven vaak vergeten bij het verhogen van het werkplezier: de IT-ervaring.

Privé downloaden we razendsnel alle smartphone apps die ons leven net iets eenvoudiger maken. Hebben we een vraag over onze zorgverzekering, dan stellen we die online aan een chatbot. En overstappen naar een nieuwe internetprovider? Dat doen we via een selfserviceportaal. Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe we gewend zijn zaken digitaal te regelen. Kijken we naar hoe het op het werk geregeld is, dan is dat vaak een stuk minder ‘klantvriendelijk’.

Wachtwoordherstel regelen we op het werk niet via selfservice, daarvoor bellen we met de servicedesk. Applicaties zelf downloaden of aanpassen is uit den boze, alleen de IT-afdeling of -leverancier heeft de volledige rechten op applicaties. Wat te denken van die onaangekondigde herstart van uw computer nét op het moment dat een videocall start? Of het minutenlang in de wacht staan bij de servicedesk omdat de printer het weer niet doet? Het zijn maar enkele voorbeelden van IT-ervaringen die een negatief effect hebben op de productiviteit en het werkgeluk van collega’s.

In-house IT-beheer kan complex, tijdrovend en saai zijn

Niet alleen de collega’s op de werkvloer ondervinden hinder van IT, ook voor de in-house IT-afdeling zelf is een positieve IT-ervaring vaak ver te zoeken. IT-teams worstelen enerzijds met de toenemende complexiteit van de IT-omgeving door bijvoorbeeld de vele clouddiensten waarmee ze te maken hebben. Anderzijds vullen support teams hun dagen met tijdrovend, saai en herhalend werk als wachtwoorden herstellen, profielen voor nieuwe medewerkers aanmaken en support tickets aanmaken in verschillende systemen.

Hierdoor blijft er weinig tijd over voor zinvol werk waar uw IT-collega’s juist energie uit putten. Pakt u dit niet aan, is de kans groot dat uw IT-medewerkers snel op zoek gaan naar een werkgever waar ze wel een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan innovatie en technologische ontwikkelingen.

Vind de juiste IT-partners en zorg voor een glimlach op het gezicht van uw medewerkers!

Gelukkig besteden steeds meer organisaties aandacht aan het belang van een positieve IT-ervaring. “Moeten wij onze IT nog wel in eigen beheer houden?” en “Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van onze IT en weegt dit op tegen de kosten?”. De keuze voor de juiste ICT-oplossingen en IT-leverancier(s) is hierin van groot belang. Door het kiezen van de juiste partners, zorgt u als bedrijf dat u tegemoet komt aan de hoge verwachtingen die medewerkers hebben van hun IT. Dat doet u door onder andere IT- en bedrijfsprocessen te automatiseren, selfservice-portalen aan te bieden en vinger aan de pols te houden met real-time rapportages. Zo biedt u iedereen in de organisatie een IT-ervaring die persoonlijker is, zonder dat u inboet aan veiligheid en zonder dat het ten koste gaat van uw IT-budget. Door te kiezen voor IT-partners die volledig afgestemd zijn op uw IT- en bedrijfsbehoeften, zorgt u voor een glimlach op het gezicht van uw medewerkers!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Spinware Solutions op IT-gebied te bieden heeft? Bekijk gerust onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. Zo bieden wij werkplekbeheer aan voor iedere werkplek. Wij zorgen voor inrichten, monitoren en onderhouden van de lokale computers van uw medewerkers. Wilt u meer weten? Bekijk de mogelijkheden.