Windows 10
ICT oplossingen

Upgrade uw PCs van Windows 7 naar 10

Zoals u wellicht weet wordt Windows 7 vanaf januari 2020 niet meer ondersteund. Om die reden hebben wij de afgelopen maanden voor veel Windows 7-gebruikers de upgrade naar Windows 10 uitgevoerd. Heeft uw organisatie dit nog niet gedaan, lees dan verder over de veiligheidsrisico’s die hierdoor ontstaan.

De upgrade naar Windows 10 geeft u ook een beter besturingsysteem met meer functionaliteit.

Waarom is het verstandig om met Windows 7 te stoppen?

Hoewel Windows 7 ook na januari nog prima functioneert, zullen de veiligheidsrisico’s gaandeweg toenemen. Complexe software bevat namelijk vrijwel altijd nog niet ontdekte fouten waar potentieel misbruik van gemaakt kan worden. Zolang het product nog wordt ondersteund, worden nieuw ontdekte fouten vaak snel gerepareerd. Deze ‘reparatieservice’ vervalt echter vanaf het moment dat de ondersteuning stopt. En dat zorgt voor veel veiligheidsriciso’s: Windows 7 lijkt onder de motorkap immers sterk op latere Windows-versies, de kans is dus groot dat nog in Windows 10 aan te treffen fouten óók in Windows 7 aanwezig zijn.

Dit maakt het voor kwaadwillenden vrij eenvoudig om er misbruik van te maken. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat veelgebruikte privacygevoelige webdiensten (zoals telebankieren, overheidsdiensten e.d.) uit veiligheidsoverwegingen ontoegankelijk zullen worden voor Windows 7-gebruikers. Kortom: maak je gebruik van een (op het internet aangesloten) Windows 7-installatie dan doe je er verstandig aan om over te stappen op een moderner besturingssysteem.

Is de hardware geschikt voor Windows 10?

Hoewel Microsoft bij de introductie van Windows 10 (4 jaar geleden) had aangegeven dat het upgraden van met Windows 7 (en Windows 8) uitgeruste computers probleemloos zou moeten verlopen, zijn de hardware-eisen inmiddels verhoogd: zo blijkt 4 GB (of meer!) RAM-geheugen en een C:-partitie van minimaal 120 GB geen overbodige luxe. Sommige hardware wordt niet meer ondersteund. Voldoet de hardware niet aan de eisen van het nieuwe besturingssysteem, dan kan het gebeuren dat functies simpelweg worden uitgeschakeld (is de grafische kaart bijvoorbeeld niet krachtig genoeg dan worden vele grafische effecten uitgeschakeld). Door Windows 10 op een snellere SSD-schijf te installeren en RAM-geheugen bij te plaatsen, kan zelfs een aanzienlijke snelheidswinst worden behaald.

Hoe kan Spinware u helpen?

Bedrijven die de upgrade naar Windows 10 nog niet hebben uitgevoerd hebben vaak geen systeembeheerder. Steeds meer programma’s werken vanuit de cloud en juist daarom is het van belang om de computers op uw kantoor goed te beveiligen. Computers die niet beheerd worden lopen vaak achter waardoor de veiligheidsrisico’s toenemen. Spinware kan u helpen bij de upgrade van uw PCs maar kan u ook daarna helpen bij het veiligstellen van uw bedrijfsinformatie.

Wij helpen u graag bij het inrichten van uw computer netwerk, Microsoft Office 365. Wij zijn gespecialiseerd in het beheer van PCs en kunnen via proactief monitoren problemen voorkomen.

Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in om te zien wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.